От Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не установиха нарушения на строителния

...
 От Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не установиха нарушения на строителния
Коментари Харесай

Строителният контрол не установи нарушения на строежа край Алепу

 От Регионалната дирекция за народен строителен надзор  в Бургас  не откриха нарушавания на строителния обект в местността " Алепу ", по-известна като " Шофьорския плаж ". В момента строителна компания построява там укрепително оборудване за прекъсване насвлачищните  процеси, заяви БНР.Строежите край къмпинг “Арапя “ в местността " Алепу " трябваше да трябваше да бъдат спрени със заповеди на общинските администрации в Созопол и Царево след инспекция на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) преди седмица поради открити нередности в техническата документи и неспазване на последователността на плана. Строителните действия обаче продължиха даже и през празничните дни с мотив, че се правят укрепителни действия на плажа.
Тази заран в местността " Алепу " отидоха инспектори от Районната дирекция за народен строителен надзор в Бургас поради сигналите за обновено строителство.

На три места по места по  Южното Черноморие  в най-студения месец януари стартира строителството на ваканционни селища и строителни бази. Това бяха местностите " Алепу " и " Арапя ". Бетон се изля и в региона на село Синеморец. Също през януари на къмпинг “Смокиня “ бяха заравнени пясъчните дюни.

Investor.bg припомня, че голямо отвращение провокираха следващите строителни безобразия по морето. Едно от тях – построяването на три жилищни здания на метри от брега в местността " Алепу " на " Шофьорския плаж ", също стана през януари. Преди три години пътят за този плаж в разгара на летния сезон беше затворен с бариери по предписание на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Тогава той изрично съобщи, че в региона не се планува никакво строителство, само че три години по-късно се оказа освен че там ще се строи, само че и че общината взе участие в плана.

Преди месец инженер  Иван Несторов , шеф на Дирекция в ДНСК, съобщи: “Инвеститорът твърди едно, документите ще покажат в понеделник какво е позволил като нарушаване, тъй като аз с помощта на вашия видеоматериал – се вижда с просто око, че е построена част от структурата на една от постройките, което е неприемливо. “

Цветанка Павлова , механически специалист на компанията вложител, е безапелационна, че бетонната плоча е геозащитно оборудване.
 
По публикацията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР